2024 ODY ve Kapsamları

2024 ODY ve Kapsamları

ODY ve kapsamları nedir sorusuna cevap vermeden önce ODY kelimesinin anlamı ve ODY Belgeleri nedir kısaca açıklayalım. ODY Belgesine adını veren ODY harflerinin açılımı olan Orta Düzey Yönetici kelimelerinden gelmektedir. ODY Belgeleri firmaların Orta Düzey Yöneticilerinin Uluslararası ya da yurtiçi yük, eşya ve kargo veya yolcu taşımacılığı faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli olan belgelerdir.

ODY ve Kapsamları nelerdir sorusunu yanıtlamadan önce ODY Belge çeşitlerini öğrenelim. 

  • ODY 1 Belgesi; Uluslararası yolcu taşımacılığı yapan firmaların müdür, yönetici veya şef gibi personelin almak zorunda olduğu belgedir.
  • ODY 2 Belgesi; Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapan firmaların müdür, yönetici veya şef gibi personelin almak zorunda olduğu belgedir.
  • ODY 3 Belgesi; Uluslararası yük, eşya ve kargo taşımacılığı yapan firmaların müdür, yönetici veya şef gibi personelin almak zorunda olduğu belgedir.
  • ODY 4 Belgesi; Yurtiçi yük, eşya ve kargo taşımacılığı yapan firmaların müdür, yönetici veya şef gibi personelin almak zorunda olduğu belgedir.
ODY ve Kapsamları
ODY ve Kapsamları

ODY Belgeleri ve  Kapsamları

ODY ve Kapsamları, gerçekleştirilen işin özelliklerine ve bulunduğu coğrafi konumuna bağlı olarak çeşitlilik gösterir. Yurt içi veya yurt dışında hizmet sunan şirketlerin, hizmet gösterdikleri bölgeye göre ilgili ODY Belgelerine sahip olmalarına özen göstermeleri önemlidir. 

ODY 1 Belgesi;

ODY 1 Belgesi, Uluslararası Yolcu Taşımacılığı alanında faaliyet gösteren ve yetki belgelerine uygun olarak istihdam yükümlülüğü bulunan Orta Düzey Yöneticilik Belgesini ifade eder. Bu belgeye başvurabilmek için en önemli şartlardan biri en az ortaokul mezunu olmaktır. Firma içindeki yetkili müdürler, yöneticiler veya şefler özellikle ODY 1 belgesi için başvuruda bulunmaktadır. ODY ve kapsamları noktasında ODY 1 Belgesi, ODY 2 Belgesini kapsamaktadır. Kısaca ODY 1 Belgesi sahibi ODY 2 Belgesine sahip olmuş olur.

ODY 2 Belgesi;

ODY 2 Belgesi, Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı alanında faaliyet gösteren ve yetki belgelerine uygun olarak istihdam yükümlülüğü bulunan Orta Düzey Yöneticilik Belgesini ifade eder. Bu belgeye başvurabilmek için en önemli şartlardan biri en az ortaokul mezunu olmaktır. Firma içindeki yetkili müdürler, yöneticiler veya şefler özellikle ODY 2 belgesi için başvuruda bulunmaktadır.

ODY 3 Belgesi;

ODY 3 Belgesi, Uluslararası Eşya, Yük ve Kargo Taşımacılığı alanında faaliyet gösteren ve yetki belgelerine uygun olarak istihdam yükümlülüğü bulunan Orta Düzey Yöneticilik Belgesini ifade eder. Bu belgeye başvurabilmek için en önemli şartlardan biri en az ortaokul mezunu olmaktır. Firma içindeki yetkili müdürler, yöneticiler veya şefler özellikle ODY 3 belgesi için başvuruda bulunmaktadır. ODY ve kapsamları noktasında ODY 3 Belgesi, ODY 4 Belgesini kapsamaktadır. Kısaca ODY 3 Belgesi sahibi ODY 4 Belgesine sahip olmuş olur.

ODY 4 Belgesi;

ODY 4 Belgesi, Yurtiçi Eşya, Yük ve Kargo Taşımacılığı alanında faaliyet gösteren ve yetki belgelerine uygun olarak istihdam yükümlülüğü bulunan Orta Düzey Yöneticilik Belgesini ifade eder. Bu belgeye başvurabilmek için en önemli şartlardan biri en az ortaokul mezunu olmaktır. Firma içindeki yetkili müdürler, yöneticiler veya şefler özellikle ODY 4 belgesi için başvuruda bulunmaktadır.

ODY ve Kapsamları
ODY ve Kapsamları

ODY ve Kapsamları

Genel olarak, ODY ve kapsamları; işin türü, bulunduğu konum ve çeşidine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Şirketlerin, iş gereksinimlerine uygun olarak ODY Belgesi seçmeleri önemlidir. Uygun ODY Belgesine sahip olmayan firmalar, 4925 sayılı “Karayolu Taşıma Kanunu” çerçevesinde yaptırımlarla karşılaşabilirler.

Bu makalemizde ODY ve kapsamları sorusuna detaylı bir şekilde yanıtladık. ÜDY Belgeleri ve kapsamları hakkında bilgi almak için ÜDY Kurs Merkezi internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Daha Fazlası İçin;

ODY ve Kapsamları, ODY Belgesi vermeye yetkili olan kurumumuz dışında ÜDY Belgesi vermeye de yetkili olan kurumlarımız sayesinde Türkiye’nin en çok tercih edilen eğitim kurumlardan olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. ODY Kurs Merkezi sitemize yöneltilen soruları cevaplıyor ve sizleri aydınlatmaya devam ediyoruz. ÜDY Belgesi hakkındaki sorularınızı sorabileceğiniz ve ÜDY Belgesi hakkında bilgi edinebileceğiniz ÜDY Kurs Merkezi internet sitemizi de ziyaret edebilirsiniz.

ODY Belgeleri Nelerdir, Zam Gelmeden 1 Ayda ODY Belgenizi Alın
ODY ve Kapsamları, Zam Gelmeden 1 Ayda ODY Belgenizi Alın

Zamlardan etkilenmemek ve sınırlı sayıda kontenjan avantajını kaçırmamak için +90 549 493 42 42 numaralı telefonumuzdan danışmanlarımız ile görüşebilir ve ODY Belgesi ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

5/5 (1 Review)
denge ody belgesi logo

ODY Merkezi

Denge Ulaştırma Hizmetleri olarak ODY Belgesi noktasında ODY 1 BelgesiODY 2 BelgesiODY 3 Belgesi ve ODY 4 Belgesi ile bölgenin en çok tercih edilen Eğitim Kurumlarından bir tanesiyiz. Her dönem ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi sağlamaktayız. 1 Ay gibi kısa bir sürede ODY Belgesi almak için bizleri tercih eden yüzlerce adayımız ile kısa sürede belgelerine erişmelerini sağladık.

Yorum yapın