2024 ODY Çeşitleri Nelerdir?

2024 ODY Çeşitleri Nelerdir?

ODY Belgesi hakkında en çok yöneltilen sorulardan bir kaçı ODY Çeşitleri nelerdir ve ODY belgelerinin türleri nedir olmuştur. Bu yazımızda ODY Çeşitleri nelerdir buna değineceğiz. ODY Belgesi yapılan işe göre değişkenlik gösterir. Bir firma yolcu taşımacılığı faaliyetini gösteriyorsa ODY 2 Belgesi, yolcu taşımacılığı faaliyetini uluslararası alanda yapıyorsa ODY 1 Belgesi, yük, kargo veya eşya taşımacılığı faaliyeti yürütüyor ise ODY 4 Belgesi, yük, kargo veya eşya taşımacılığı faaliyetini uluslararası alanda yapıyorsa ODY 3 Belgesi almak zorundadır.

Bununla birlikte faaliyet gösteren firmanın hangi bölgede iş yaptığı da önemlidir. Uluslararası hizmet gösteren bir firma yaptığı işin niteliğine ve taşımacılık yaptığı alana göre sahip olması gereken ODY Belgesine karar vermelidir.

ODY Çeşitleri Nelerdir?

ODY Çeşitleri Nelerdir sorusunun daha detaylı şekilde anlayabilmeniz için ODY 1 Belgesi, ODY 2 Belgesi, ODY 3 Belgesi ve ODY 4 Belgesini tanıyalım.

  • ODY 1 Belgesi; Uluslararası Yolcu Taşımacılığı faaliyetini yürüten, gerekli yetki belgesine sahip olan firmanın Karayolu Taşıma Yönetmelik ve Karayolu Taşıma Kanununa uygun ODY 1 Belgesini cezai yaptırımla karşılaşmadan almak zorundadır. 
  • ODY 2 Belgesi; Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı faaliyetini yürüten, gerekli yetki belgesine sahip olan firmanın Karayolu Taşıma Yönetmelik ve Karayolu Taşıma Kanununa uygun ODY 2 Belgesini cezai yaptırımla karşılaşmadan almak zorundadır. 
  • ODY 3 Belgesi; Uluslararası Eşya, Yük veya Kargo Taşımacılığı faaliyetini yürüten, gerekli yetki belgesine sahip olan firmanın Karayolu Taşıma Yönetmelik ve Karayolu Taşıma Kanununa uygun ODY 3 Belgesini cezai yaptırımla karşılaşmadan almak zorundadır. 
  • ODY 4 Belgesi; Yurtiçi Eşya, Yük veya Kargo Taşımacılığı faaliyetini yürüten, gerekli yetki belgesine sahip olan firmanın Karayolu Taşıma Yönetmelik ve Karayolu Taşıma Kanununa uygun ODY 4 Belgesini cezai yaptırımla karşılaşmadan almak zorundadır. 
ODY Çeşitleri Nelerdir
ODY Çeşitleri Nelerdir

ODY Belgesi ve Kapsamları

  • ODY 1 Belgesi, ODY 2 Belgesini kapsar. Yani ODY 1 Belgesi olan bir firma ya da bir kişi ODY 2 Belgesine sahip olmuş olur.
  • ODY 3 Belgesi, ODY 4 Belgesini kapsar. Yani ODY 3 Belgesi olan bir firma ya da bir kişi ODY 4 Belgesine sahip olmuş olur.

Aynı zamanda;

  • ÜDY 1 Belgesi; ÜDY 2 Belgesi, ODY 1 Belgesi, ODY 2 Belgesi yerine, 
  • ÜDY 2 Belgesi; ODY 2 Belgesi,
  • ÜDY 3 Belgesi; ÜDY 4 Belgesi, ODY 3 Belgesi, ODY 4 Belgesi,
  • ÜDY 4 Belgesi; ODY 4 Belgesi yerine geçmektedir.

Kurumumuz yalnızca ODY Çeşitleri nelerdir sorunuza değil ÜDY Çeşitleri nelerdir ve SRC Çeşitleri nelerdir gibi benzeri sorularınıza da detaylı bir şekilde yanıt aramakta ve sizleri bilgilerimizin ışığında aydınlatmak için hizmet veriyoruz.

ODY Belgesi Nasıl Alınır?

ODY Çeşitleri nelerdir sorusunu yanıtladığımız gibi; ODY Belgesi almak için ne yapmalıyım, ODY Belgesi nasıl alınır gibi merak ettiğiniz sorularınızı bu makalemizde yanıtlayacağız. ODY Belgesi almak için ilk ve en önemli gereklilik belge sahibinin ortaokul mezunu olmasıdır. Ortaokul mezunu her kişi; uyuşturucu, silah, gümrük ve insan kaçakçılığı veya terör suçlarından dolayı sabıka kaydı bulunmadığı takdirde mesleki yeterlilik belgesi olan Orta Düzey Yönetici belgesi kısaca ODY Belgesi almak için yetkili kurumlara başvuru yapabilir.

ODY Belgesinin yetkili bir kurum tarafından alınması ODY Belgesi sahibine ve ODY Belgesinin kullanıldığı firmaya katkıda bulunacaktır. ODY Belgesi vermeye yetkili olmayan kurum tarafından alınan ODY Belgesi geçerli olmadığı gibi firmanın yük, eşya ve kargo veya yolcu taşımacılığı faaliyetlerine engel olacak ve maddi zarar uğratacaktır.

Firmanın yük, eşya ve kargo veya yolcu taşımacılığı faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi ve maddi zarara uğramamak için yasal yollarla alınabilecek ODY Çeşitleri nelerdir ve ODY Belgesi nasıl alınır diye soruyorsanız yetkili olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlılığı kesinleşmiş kurumlardan almanızı öneririz.

ODY Belgesinin geçerliliği ve firmanın taşımacılık faaliyetlerinin devamlılığı için Mesleki Yeterlilik Belgesi vermeye uygun Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumumuz Denge Ulaştırma Hizmetlerinden 1 Ayda ODY Belgesi alabilirsiniz.

ODY Çeşitleri Nelerdir
ODY Çeşitleri Nelerdir

ODY Belgesi Almak için Aşamalar Nelerdir?

ODY Belgesi vermeye yetkili kurumumuz olan Denge Ulaştırma Hizmetlerine, gerekli şartların sağlanması durumunda kayıt olabilir ODY Belgesi almaktaki ilk adımı atmış olursunuz. Yaklaşık 7 ila 9 günlük uzman kadromuzun ODY Belgesi kazanma garantili olarak hazırlamış oldukları ders içerikleri ile ODY Belgesi eğitiminizi almış olursunuz. Verilen ODY Belgesi eğitime devamlılık göstermek öğretilen bilgilerinizin kalıcı olmasını sağlayacak aynı zamanda ders içeriklerini tekrar etmek ODY Belgesi sınavda başarı göstermenizde katkıda bulunacaktır.

ODY Çeşitleri nelerdir sorusu özellikle başvuru yapacak firma yetkilileri tarafından en çok sorulan sorulardan bir tanesidir. ODY Belgesi almak için eğitim ve sınav periyotlarını başarılı ile tamamlamanız gerekmektedir.

Daha Fazlası İçin;

ODY Çeşitleri, ODY Belgesi vermeye yetkili olan kurumumuz dışında ÜDY Belgesi vermeye de yetkili olan kurumlarımız sayesinde Türkiye’nin en çok tercih edilen eğitim kurumlardan olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. ODY Kurs Merkezi sitemize yöneltilen soruları cevaplıyor ve sizleri aydınlatmaya devam ediyoruz. ÜDY Belgesi hakkındaki sorularınızı sorabileceğiniz ve ÜDY Belgesi hakkında bilgi edinebileceğiniz ÜDY Kurs Merkezi internet sitemizi de ziyaret edebilirsiniz.

ODY Belgeleri Nelerdir, Zam Gelmeden 1 Ayda ODY Belgenizi Alın
ODY Çeşitleri, Zam Gelmeden 1 Ayda ODY Belgenizi Alın

Zamlardan etkilenmemek ve sınırlı sayıda kontenjan avantajını kaçırmamak için +90 549 493 42 42 numaralı telefonumuzdan danışmanlarımız ile görüşebilir ve ODY Belgesi ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

5/5 (1 Review)
denge ody belgesi logo

ODY Merkezi

Denge Ulaştırma Hizmetleri olarak ODY Belgesi noktasında ODY 1 BelgesiODY 2 BelgesiODY 3 Belgesi ve ODY 4 Belgesi ile bölgenin en çok tercih edilen Eğitim Kurumlarından bir tanesiyiz. Her dönem ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi sağlamaktayız. 1 Ay gibi kısa bir sürede ODY Belgesi almak için bizleri tercih eden yüzlerce adayımız ile kısa sürede belgelerine erişmelerini sağladık.

Yorum yapın