2024 ODY1 Belgesi Nedir?

2024 ODY1 Belgesi Nedir?

ODY1 Belgesi nedir, ODY 1 Belgesi nasıl alınır, ODY 1 Belgesini kimler alabilir ya da ODY 1 Belgesini kimler almalıdır, ODY 1 Belgesi fiyatı nedir ve ODY 1 Belgesi için gereken şartlar nelerdir gibi sorularınıza aradığınız cevapları ayrıntılı bir şekilde cevaplayarak sizleri bilgilendirmeye çalışıyoruz.

ODY1 Belgesi Nedir?

ODY1 Belgesi Nedir sorusunu soruyor ve ODY 1 Belgesi Almak istiyorsanız yazımızı detaylıca okumanızı tavsiye ederiz.

Kurumumuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ODY 1 Belgesi vermeye yetkili kurumdur. ODY 1 Belgesi Başvuru ve ODY 1 Belgesi Müracaat edecek kişilerden istenilen ilk şart en az orta okul mezunu olmasıdır.

ODY1 Belgesi Nedir
ODY1 Belgesi Nedir

ODY 1 Belgesi;

ODY1 Belgesi nedir, Uluslararası Yolcu Taşımacılığı faaliyeti gösteren ilgili yetki belgesine sahip olan firmaların müdür, yönetici, şef veya yetkili personelin firma faaliyetlerini yerine getirmesinde gerekli olan belgedir. Firmaların faaliyetleri için alması gereken bu belgeye kişiler bireysel olarak da sahip olabilirler.

ODY1 Belgesi Nedir ve ODY 1 Gerektiren Yetki Belgeleri Nelerdir?

Yaptıkları işin şekline ve bölgesine göre uygun yetki belgesi sahibi firmaların bünyelerinde Orta Düzey Yönetici ve/veya Üst Düzey Yönetici istihdam etmeleri gerekmektedir. Bu yazımızda ODY 1 Belgesine sahip olması gereken yetki belgelerini açıklayacağız.

  • A2 Yetki Belgesi,
  • B1 Yetki Belgesi,
  • B2 Yetki Belgesi,

sahibi firmalar bünyelerinde ODY 1 Belgesine sahip bir Orta Düzey Yönetici istihdam etmek zorundadır. ODY 1 Belgesine sahip bir orta düzey yönetici istihdam edilmemesi halinde firmaya uygulanacak idari para cezasının yanında firmanın yetki belgelerinin sınırlandırılması veya firma yetki bölgesinin kısıtlanması gibi yaptırımlar ile karşılaşması olası bir durumdur. ODY 1 Belgesi ve diğer ODY Belgeleri hakkındaki merak ettiğiniz bilgilere ODY Kurs Merkezi adresimizden ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda ÜDY Belgesi hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için ÜDY Kurs Merkezi adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ODY 1 Belgesi Fiyatı Nedir?

ODY1 Belgesi nedir sorusunun yanında siz değerli okurlarımız için merak edilen ODY Belgesi fiyatları hakkında bilgi vermek isteriz.

  • ODY 1 Belgesi fiyatı Uluslararası Yolcu Taşımacılığı Belgesi; 11.644,00 TL‘dir.
  • ODY 2 Belgesi fiyatı Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı Belgesi; 10.082,00 TL‘dir.
  • ODY 3 Belgesi fiyatı Uluslararası Yük, Kargo ve Eşya Taşımacılığı Belgesi; 12.638,00 TL‘dir.
  • ODY 4 Belgesi fiyatı Yurtiçi Yük, Kargo ve Eşya Taşımacılığı Belgesi; 10.082,00 TL‘dir.

ODY Belgeleri kapsamları gereği ODY 1 Belgesi, ODY 2 Belgesini kapsar yani ODY 1 Belgesine sahip firma personeli ya da kişi ODY 2 Belgesine de sahip olmuş olur. Böylece Uluslararası yolcu taşımacılığı belgesi olan ODY 1 Belgesini Yurtiçi yolcu taşımacılığı belgesi olan ODY 2 Belgesi yerine kullanabilir. Aynı zamanda ODY 3 Belgesi, ODY 4 Belgesini kapsar yani ODY 3 Belgesine sahip firma personeli ya da kişi ODY 4 Belgesine de sahip olmuş olur. Böylece Uluslararası yük, kargo ve eşya taşımacılığı belgesi olan ODY 3 Belgesini Yurtiçi yük, kargo ve eşya taşımacılığı belgesi olan ODY 4 Belgesi yerine kullanabilir. 

ODY1 Belgesi Nedir
ODY1 Belgesi Nedir

ODY 1 Belgesini Kimler Alabilir?

  • Uluslararası Yolcu Taşımacılığı yapan şirket ve firmaların yönetici, müdür, şef veya yetkili personelleri,
  • Uluslararası Yolcu Taşımacılığı sektöründe çalışan personeller ve çalışmak isteyen kişiler,
  • Turizm öğrenimi mezunları ya da okuyan öğrenciler,
  • Turizm sektöründe iş bulmak isteyen kişiler,

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mesleki Yeterlilik Belgesi vermeye yetkili olan kurumlara başvuru yaparak ve gerekli olan şartları yerine getirerek ODY 1 Belgesi olan Uluslararası Yolcu Taşımacılığı belgesini alabilirler.

ODY 1 Belgesi Nasıl Alınır?

ODY 1 Belgesi almak uzun bir süreç gibi düşünülse de sanılanın aksine 1 Ayda ODY 1 Belgesi almak mümkündür. ODY 1 eğitimi ve ODY 1 Belgesi vermeye yetkili olan kurumumuz sayesinde 1 Ayda ODY 1 Belgesine sahip olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken +90 549 493 4242 numaralı telefonumuzdan danışmanlarımız ile görüşerek 1 Ayda ODY 1 Belgesi almak için detayları öğrenebilirsiniz.

ODY 1 Belgesi için Gereken Şartlar Nelerdir?

ODY 1 Belgesi için gereken şartlar; başvuran firmaların yönetici, müdür, şef veya yetkili personelinin ya da kişinin en az ortaokul mezunu olması gerekmektedir. ODY 1 Belgesi almak için başvuran firmaların yönetici, müdür, şef veya yetkili personelinin ya da kişinin  4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Yönetmeliği uyarınca uyuşturucu ve silah kaçakçılığı, kaçak insan taşımacılığı veya ticareti gibi konulardan sicil kaydının bulunmaması gerekmektedir. Aynı zamanda 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve yönetmeliği uyarınca ODY 1 Belgesinin ODY 1 Belgesi vermeye yetkili gerekli Mesleki Yeterlilik Belgesi vermeye yetkin bir kurum olmalıdır. Aksi takdirde ODY 1 Belgesi geçerli olmayacak ve yapılan incelemelerde firmanın Uluslararası Yolcu Taşımacılığı faaliyetleri sekteye uğrayacak ve firma idari para cezası yaptırımına maruz kalacaktır. 

Daha Fazlası İçin;

ODY Belgesi vermeye yetkili olan kurumumuz dışında ÜDY Belgesi vermeye de yetkili olan kurumlarımız sayesinde Türkiye’nin en çok tercih edilen eğitim kurumlardan olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. ODY Kurs Merkezi sitemize yöneltilen soruları cevaplıyor ve sizleri aydınlatmaya devam ediyoruz. ÜDY Belgesi hakkındaki sorularınızı sorabileceğiniz ve ÜDY Belgesi hakkında bilgi edinebileceğiniz ÜDY Kurs Merkezi internet sitemizi de ziyaret edebilirsiniz.

ODY Belgeleri Nelerdir, Zam Gelmeden 1 Ayda ODY Belgenizi Alın
ODY1 Belgesi Nedir, Zam Gelmeden 1 Ayda ODY Belgenizi Alın

Zamlardan etkilenmemek ve sınırlı sayıda kontenjan avantajını kaçırmamak için +90 549 493 42 42 numaralı telefonumuzdan danışmanlarımız ile görüşebilir ve ODY Belgesi ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

5/5 (1 Review)
denge ody belgesi logo

ODY Merkezi

Denge Ulaştırma Hizmetleri olarak ODY Belgesi noktasında ODY 1 BelgesiODY 2 BelgesiODY 3 Belgesi ve ODY 4 Belgesi ile bölgenin en çok tercih edilen Eğitim Kurumlarından bir tanesiyiz. Her dönem ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi sağlamaktayız. 1 Ay gibi kısa bir sürede ODY Belgesi almak için bizleri tercih eden yüzlerce adayımız ile kısa sürede belgelerine erişmelerini sağladık.

Yorum yapın